З нетерпінням хочу поділитися з Вами про свій новий експіріенс, а саме Я навчився Кайтсерфінгу....УРА!!!!
Р.S. Навіть в медовому місяці без екстрему не обійшлось:)))
Навчання Я проходив в Єгипті (Шарм Ель Шейх), де є вітер (сильний:) лагуна без каменів і коралів - те що треба. Курс тривав три дні.
1 День почався з того, що мене ознайомили з еквіпом (обладнанням).
В першу чергу одна з найважливіших його частин "бар".
Бар - це не генделик де п'ють все, що горить, а це на хлопський розум - "руль" палка від якої іде, як правило 4 шнури до парашуту. На кінці шнурків петлеподібне закінчення, аналогічно і на вітрилі такі ж кінці. Вони між собою затягуються таким чином відбувається надійне з’єднання.
Вітрило буває різних розмірів "4","6","8","10","12","14". Хребет вітрила надувний.
Останнє це пояс, який кріпиться в районі талії, має 3 фіксатора(защолки).
Після еквіп екскурсу, мій інструктор посадив мене на стільчик, переді мною намалював половину годинника півкругом. Відмітив на ньому три часові години - це 10.00 - 12.00 - 15.00. І каже, що від 9.00 до 12.00 це зона лівого повороту, від 12.00 до 14.00 це зона правого повороту. Якщо дванадцять то то це СТОП!
Я з інструктором підняли парус “4” розміру і показав мені, як баром повертати на право і на ліво.
Второпавши, як керувати перечепив вітрило з його поясу на свій і так 1,5 години на пляжі Я вчився майстерності повороту з ліва на право.
Враження від першого дня:
- маса задоволення.
- засмагле лице (згорів)
- шия не розгинається, бо весь час дивилась голова вверх
- почало снитися це задоволення вночі
2. День
Одразу почався з вітрилом, але вже в воді, перша година те саме вправо в ліво, зупинка.
Тут інструктор побачив, що Я відчуваю бар, і наказав мені лягти на живіт і різко повертати в право в ліво. Тут з’явилась тяга яка мене тягнула по воді на животі. Так я катався на животі аж до кінця дня.
Враження від першого дня:
- маса задоволення.
- засмагле лице (згорів)
- шия не розгинається, бо весь час дивилась голова вверх
- почало снитися це задоволення вночі
- стало тяжче чикати третій день.
3.День (Давай доску!!!!)
Знову почалось в воді, в право вліво на животі і тут він несе доскуууууу!!!!УРА...
Ну типу каже (інструктор): сідай у воду і тримай вітрило в положенні “12”.Тут він мені досочку до ніг причепив в право, вліво, єдине по волі не різко.
І останнє, щоб встати на дошку і поїхати, заводь вітрило різко в право, а потім вліво і дошку направляй в ту ж сторону і ти поїдеш так і сталось як Він і казав.
І тут Крикуша помчався,
якби не Зорянка Я б мабуть до слідую чого року там нелегалом залишився...настільки мене поперло...
Ну, що штука варта уваги усіх хто любить спорт, екстрем і т д... Я залишився дуже задоволений від Кайтсерфінгу, раджу і Вам спробувати...
Автор Я....
Фотограф Кіця...